kynute-housticky-recept

Domácí houstičky se šunkou a sýrem představují lahodnou slanou snídani, vydatnou svačinu nebo lehkou večeři. Připravte si je díky tomuto receptu snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 balení máslových houstiček
  • 12 plátků švýcarského sýra
  • 12 tenkých plátků šunky
  • 1 lžička máku

Postup

  1. Do středu trouby umístěte rošt a troubu zahřejte na 175 °C.
  2. Vložte 4 lžíce nesoleného másla do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívejte v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí, 20 až 30 sekund.
  3. Přidejte 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, 1/2 lžičky cibulového prášku a 1/4 lžičky soli a prošlehejte.
  4. Rozřízněte houstičky vroubkovaným nožem vodorovně napůl. Spodní polovinu houstiček vložte do pekáče.
  5. Na houstičky položte 6 plátků švýcarského sýra a podle potřeby je překrývejte, aby byly zcela zakryté. Přeložte 12 tenkých plátků šunky na sýr a na každou houstičku položte jeden plátek. Na šunku položte zbývajících 6 plátků švýcarského sýra. Na sýr položte horní polovinu houstiček.
  6. Horní polovinu houstiček potřete máslem a posypte 1 lžičkou máku. Zapékací misku pevně zakryjte alobalem.
  7. Pečte, dokud se sendvič neprohřeje a sýr se nerozpustí, přibližně 20 minut.
  8. Odkryjte a pečte, dokud houstičky lehce nezhnědnou, 7 až 8 minut. Před podáváním přeneste plát na prkénko a zubatým nožem nakrájejte na jednotlivé plátky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang