Tyto vydatné dýňové cupcaky jsou přelité skořicovo-tvarohovou polevou a na podzim jsou vynikajícím pohoštěním.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba pečení: 25 minut
  • Dodatečný čas: 50 minut
  • Počet porcí: 24 cupcaků

Ingredience

Na cupcaky

  • 2 a 1/4 šálku univerzální mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 2 velká vejce o pokojové teplotě
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 3/4 šálku mléka

Na skořicovo-tvarohovou polevu

  • 1 balení změklého smetanového sýra nebo tvarohu
  • 1/4 šálku změklého másla
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C. Vymažeme 24 košíčků na muffiny nebo je vyložíme pečícím papírem.
  2. Do velké mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček, nové koření, jedlou sodu a sůl. Dáme stranou.
  3. Bílý cukr, máslo a hnědý cukr vyšleháme ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny. Po jednom přidáváme vejce a po každém přidání dobře prošleháme.
  4. Přidáme dýňové pyré a mléko. Vmícháme směs do mouky, dokud se nespojí. Lžící dáváme těsto do připravených košíčků na muffiny nebo cupcaky, přičemž každý naplníme do 3/4.
  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut dokud vršky po lehkém stlačení nepruží. Ve formičkách necháme 5 minut vychladnout. Přeneseme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout po dobu dalších 20 minut.
  6. Na polevu vyšleháme tvaroh či krémový sýr a máslo ve velké míse elektrickým mixérem dohladka. Po částech zašleháme moučkový cukr, dokud se nespojí. Přidáme vanilkový extrakt a mletou skořici. Šleháme dokud není hmota nadýchaná.
  7. Vychladlé cupcaky potřeme polevou a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang