Nejlepší recept na dýňový moučník

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníky

Tento dýňový dezert s kořeněnou dýňovou náplní a sladkou, křupavou ořechovou polevou si vaši hosté zaručeně zamilují. Podávejte se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 16 porcí

Čím se tento dýňový moučník liší?

Tento dýňový dezert, který není ani koláč, ani dort, je úplně jiná liga. Obsahuje sladkou dýňovou náplň a křupavou ořechovou polevu – téměř jako nákyp.

Ingredience

Korpus:

  • 1 balení žluté dortové směsi
  • ⅓ šálku másla, rozpuštěného
  • 1 velké vejce

Náplň:

  • 1 plechovka dýňového pyré
  • ⅔ šálku mléka
  • ½ šálku hnědého cukru
  • 3 velká vejce
  • 2 lžíce dýňového koření

Poleva:

  • ½ šálku cukru
  • ¼ šálku studeného másla nakrájeného na kostičky
  • ¾ šálku nasekaných vlašských ořechů

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte pekáč.
  3. Přeneste 1 hrnek dortové směsi do malé misky.
  4. Zbylou dortovou směs dejte do mísy s rozpuštěným máslem a vejcem.
  5. Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
  6. Směs rozetřete na dno připraveného plechu.
  7. Smíchejte dýňové pyré, mléko, hnědý cukr, vejce a koření na dýňový koláč ve velké míse.
  8. Směs rozmixujte mixérem na cukroví, dokud nebude připomínat hrubou drobenku.
  9. Do vyhrazené dortové směsi přidejte bílý cukr a máslo nakrájené na kostičky.
  10. Posypte dýňovou směs a nahoru nasypte nasekané vlašské ořechy.
  11. Pečte v předehřáté troubě dozlatova 45 až 50 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang