dynovy moucnik

Tento snadný dýňový dezert je plný podzimní chuti, má vlhkou strukturu a dekadentní tvarohovou polevu.

Ingredience

Těsto:

  • 1 plechovka (450 ml) dýňového pyré
  • 1 a ⅔ šálku bílého cukru
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli

Poleva:

  • ½ šálku změklého másla
  • 1 (85 g) balení smetanového sýra, změklého
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky prosátého moučkového cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Dýni, cukr, olej a vejce rozšlehejte elektrickým mixérem ve střední míse, dokud se dobře nespojí.
  3. Do samostatné mísy prosejte mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl; vmíchejte je do dýňové směsi, dokud se důkladně nespojí.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřete do nevymazané formy.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud se koláč po jemném stlačení neodrazí, 25 až 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  6. Zatímco koláč chladne, připravte polevu. Máslo a smetanový sýr vyšlehejte dohladka; vmíchejte vanilku. Po troškách přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud směs nebude hladká.
  7. Polevu rovnoměrně rozetřete na povrch vychladlého dortu. Nakrájejte na čtverečky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang