Tento recept na malinový koláč je skvělým způsobem, jak využít maliny rostoucí na zahradě.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba pečení: 45 minut
  • Celkem: 60 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 balení dvojitého koláčového těsta
  • 4 šálky malin
  • 1 šálek bílého cukru
  • 2 a 1/2 lžíce tapioky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/8 lžičky soli
  • 4 lžičky másla
  • 1 lžíce smetany

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 220 °C. Dno a boky koláčové formy vyložíme jedním koláčovým těstem.
  2. Ve velké míse smícháme maliny, cukr, tapioku, citrónovou šťávu, skořici a sůl. Maliny pořádně obalíme, nalijeme je do koláčové formy a potřeme máslem.
  3. Náplň přikryjeme zbývajícím koláčovým korpusem. Okraje koláče dáme do fólie tak, aby se utěsnily. Vrchní část potřeme smetanu a vyřízneme několik zářezů, aby mohla unikat pára.
  4. Koláč pečeme 15 minut v předehřáté troubě. Poté snížíme teplotu na 190 °C a pečeme přibližně dalších 30-35 minut, dokud koláč nezezlátne a náplň nevybublá. Před podáváním necháme koláč zcela vychladnout.

TIP: Pokud okraje koláče příliš rychle hnědnou, přikryjte je v polovině pečení proužky alobalu.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang