Borůvkový koláč je nejlepší, když je připraven z čerstvě nasbíraných borůvek. Vychutnejte si tento lahodný koláč s mřížkovaným vrškem k odpolední kávě.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba pečení: 50 minut
  • Celkem: 75 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 šálky čerstvých borůvek
  • 1 rozmražené balení koláčového těsta s dvojitou krustou
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. Nastavíme rošt trouby do nejnižší polohy a předehřejeme troubu na 190 °C.
  2. Smícháme cukr, kukuřičný škrob, skořici a sůl a posypeme borůvkami.
  3. Koláčovou formu vyložíme jedním koláčovým těstem. Do formy nalijeme směs borůvek a posypeme ji máslem.
  4. Zbývající těsto nakrájíme na proužky, ze kterých upleteme mřížku. Okraje zmačkáme a nařasíme.
  5. Koláč pečeme na nejnižším roštu trouby asi 50 minut, dokud náplň nebublá a kůrka není zlatohnědá.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang