
Borůvkový koláč je nejlepší, když je připraven z čerstvě nasbíraných borůvek. Vychutnejte si tento lahodný koláč s mřížkovaným vrškem k odpolední kávě.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba pečení: 50 minut
- Celkem: 75 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 3/4 šálku bílého cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky soli
- 4 šálky čerstvých borůvek
- 1 rozmražené balení koláčového těsta s dvojitou krustou
- 1 lžíce másla
Postup
- Nastavíme rošt trouby do nejnižší polohy a předehřejeme troubu na 190 °C.
- Smícháme cukr, kukuřičný škrob, skořici a sůl a posypeme borůvkami.
- Koláčovou formu vyložíme jedním koláčovým těstem. Do formy nalijeme směs borůvek a posypeme ji máslem.
- Zbývající těsto nakrájíme na proužky, ze kterých upleteme mřížku. Okraje zmačkáme a nařasíme.
- Koláč pečeme na nejnižším roštu trouby asi 50 minut, dokud náplň nebublá a kůrka není zlatohnědá.