Espresso martini – recept

Koktejly

Ingredience

  • 100 g zlatého krupicového cukru na cukrový sirup
  • 100 ml vodky
  • 50 ml čerstvě uvařené kávy espresso
  • 50 ml kávového likéru (např. Kahlua)
  • 4 kávová zrna (nepovinné)
  • led

Postup

  • Krok 1 – Začněte přípravou cukrového sirupu. Krystalový cukr dejte do malé pánve na střední teplotu a přilijte 50 ml vody. Promíchejte a přiveďte k varu.
  • Krok 2 – Vypněte oheň a nechte směs vychladnout. Dejte 2 sklenice na martini do lednice, aby se zchladily.
  • Krok 3 – Jakmile je cukrový sirup vychladlý, nalijte 1 polévkovou lžíci do koktejlového šejkru spolu s hrstí ledu, vodkou, espressem a kávovým likérem. Protřepejte, dokud nebude vnější strana koktejlového šejkru ledově studená.
  • Krok 4 – Přecedíme do vychlazených sklenic. Každou z nich ozdobte kávovými zrnky, pokud chcete.

Kategorie:

Koktejly

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang