Recept na francouzský cibulový dip

DressingyOmáčky a dipy
dip-2

Klasický francouzský cibulový dip – připravený doma. Klíčem k úžasnému chuťovému základu je pomalé vaření cibule.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2-2 a 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 120 g smetanového sýra, nakrájeného na kostičky
  • 1/4 šálku plnotučné vaječné majonézy
  • 1/2 šálku zakysané smetany

Postup

  1. Na pánvi na středním ohni rozpusťte máslo.
  2. Přidejte cibuli, sůl, pepř, cibulový prášek a kajenský pepř. Za stálého míchání vařte 5 minut. Poté snižte teplotu na středně nízkou a za občasného míchání vařte 20 až 25 minut.
  3. Cibule by měla být sladká a zlatavá. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.
  4. Do mísy dejte smetanový sýr, zakysanou smetanu a majonézu a rozmixujte je dohladka.
  5. Přidejte zkaramelizovanou cibuli. Promíchejte, dokud se nespojí. Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby se chuť rozvinula.
  6. Podávejte při pokojové teplotě, případně ozdobené nasekanou pažitkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang