Tyto kebaby se připravují ze špízového masa s paprikou, cibulí a žampiony v medové teriyaki omáčce.
Příprava
- Příprava: 30 minut
 - Vaření: 10 minut
 - Přídavný čas: 4 hodiny
 - Celkem: 4 hodiny 40 minut
 - Počet porcí: 10
 
Ingredience
- ½ šálku teriyaki omáčky
 - ½ šálku medu
 - ½ lžičky česnekového prášku
 - ½ špetky mletého zázvoru
 - 700 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kostky
 - 450 g hovězí svíčkové, nakrájené na centimetrové kostky
 - 2 červené papriky, nakrájené na 2palcové kousky
 - 1 velká sladká cibule, oloupaná a nakrájená na klínky
 - 1 a ½ šálku celých čerstvých žampionů
 - špízy
 
Postup
- Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte teriyaki omáčku, med, česnekový prášek a zázvor.
 - Do sáčku vložte kuřecí maso, hovězí maso, červenou papriku, klínky cibule a žampiony.
 - Uzavřete a uložte do chladničky na 4 hodiny až přes noc.
 - Předehřejte gril na středně vysoký žár. Grilovací rošt lehce potřete olejem.
 - Marinádu vylijte. Maso a zeleninu navlékněte na špejle a nechte mezi nimi malý prostor.
 - Grilujte špízy a podle potřeby je otáčejte, dokud není maso propečené a zelenina měkká, asi 10 minut.