kirill-tonkikh-nfqi_2hunri-unsplash

Zkuste si připravit tento lahodný vietnamský vývar k večeři. Je plný klasických asijských chutí spolu se steakem ze svíčkové a nudlemi.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Obtížnost: Snadné
  • Podáváme 2 porce

Ingredience

  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
  • velký kus zázvoru velikosti palce, oloupaný
  • 1 tyčinka skořice
  • 2 badyány
  • 1 lžička semínek koriandru
  • ½ lžičky hřebíčku
  • 230 g steaku ze svíčkové
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 a ½ lžíce sójové omáčky
  • 200 g plochých rýžových nudlí
  • 2 jarní cibulky, rozdrobené
  • 1 malá červená chilli paprička, jemně nakrájená na plátky
  • po hrsti thajské bazalky a koriandru
  • 1 limetka nakrájená na klínky

Postup

  1. Hovězí vývar spolu s 500 ml vody přelijte do velkého hrnce. Cibuli a zázvor vložte na pánev a na prudkém ohni je ze všech stran asi 3-5 minut opékejte. Jakmile je cibule opečená, přidejte ji do hovězího vývaru.
  2. Na stejné pánvi 2-3 minuty opékejte koření, a jakmile začne vonět, přidejte je také do hovězího vývaru. Vývar přiveďte k varu, poté jej vařte 30 minut, než jej přecedíte.
  3. Mezitím odřízněte tuk ze steaku, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do mrazáku – steak se tak bude opravdu snadno krájet. Nakrájejte ho na tenké plátky, znovu ho přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice.
  4. Ochutnejte hovězí vývar a dochuťte ho cukrem, rybí omáčkou a sójovou omáčkou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, rozdělte je do dvou misek a každou z nich posypte plátky hovězího masa.
  5. Vývar přiveďte k varu a pak jej nalijte do misek (hovězí maso se v něm vaří). Každou z nich doplňte jarní cibulkou, plátky chilli a bylinkami. Podávejte s kousky limetky, které můžete vymačkat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang