Jalapeños zabalené ve slanině – recept

PředkrmySlané receptySnackyZeleninová jídla
jalapeno

Jste milovníci pálivého jídla? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pikantní papričky zabalené v křupavé slanině.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina

Ingredience

  • 220 g plnotučného smetanového sýra, pokojové teploty
  • 12 velkých paprik jalapeños
  • 170 g ostrého žlutého sýra čedar
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky sušené cibule v prášku
  • 12 plátků slaniny

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Do velké mísy dejte smetanový sýr a nechte ho při pokojové teplotě změknout, zatímco budete zahřívat troubu a připravovat papriky. Do středu trouby umístěte rošt a plech na pečení s okrajem vyložte pečicím papírem.
  2. Rozpulte 12 velkých paprik jalapeños podélně. V případě potřeby vyškrábněte semínka malou lžičkou a vyhoďte je.
  3. Nastrouhejte sýr čedar (asi 1-1 a 1/2 hrnku). Přidejte čedar, 3/4 lžičky soli, 1/2 lžičky černého pepře, 1/2 lžičky sušeného česneku a 1/4 lžičky cibulového prášku ke smetanovému sýru a promíchejte gumovou stěrkou, dokud se dobře nespojí.
  4. Náplň rozdělte na půlky jalapeños (asi 1 lžíce na půlku). Pomocí nože na máslo uhlaďte náplň tak, aby byla v jedné rovině s okrajem paprik.
  5. Rozkrojte 12 plátků slaniny křížem na polovinu. Každou polovinu papričky jalapeños zabalte do kousku slaniny tak, aby byly konce zastrčené pod papričkou. Slaninu zafixujte párátkem a papriky naaranžujte na připravený plech řeznou stranou nahoru.
  6. Pečte, dokud není slanina křupavá a náplň rozpuštěná a lehce zhnědlá, 25 až 30 minut.
  7. Před podáváním nechte papriky 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang