Dýňové lívance

Rychlé, snadné a chutné dýňové lívance od nuly. Podávejte teplé s máslem a sirupem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 a ¼ hrnku hladké mouky
  • ¼ šálku bílého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 šálek mléka
  • ½ šálku dýňového pyré
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. Do mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a muškátový oříšek.
  2. V míse prošlehejte mléko, dýni, vejce a olej.
  3. Mléčnou směs vlijte do moučné směsi a míchejte, dokud se nevlhčí.
  4. Těsto bude mírně hrudkovité.
  5. Rozehřejte lehce naolejovanou pánvičku na středně vysokou teplotu 175 °C
  6. Po velkých lžících nakapejte těsto na pánev a vařte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, 1 až 3 minuty.
  7. Obraťte je a smažte, dokud nezhnědnou i z druhé strany, asi o 1 minutu déle.
  8. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang