Kandovaná slanina – recept

Omáčky a dipySirupySlané receptySnackyUzeniny

Ingredience

  • ¼ šálku baleného hnědého cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 1 libra tlustě nakrájené slaniny

Postup

  • Krok 1 – Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Krok 2 – V malé misce smíchejte hnědý cukr, rýžový ocet, javorový sirup a černý pepř.
  • Krok 3 – Plátky slaniny položte na chladicí mřížku položenou na plech.
  • Krok 4 – Pečte v předehřáté troubě 10 minut, plátky otočte a pečte dalších 5 minut.
  • Krok 5 – Vyjměte slaninu a obě strany potřete směsí hnědého cukru. Vraťte slaninu do trouby a pečte dalších 5 minut. Každých 5 minut opékání opakujte, dokud slanina nezhnědne a není křupavá, přibližně 35 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang