Pro tento recept budete potřebovat 6 dřevěných tyčinek. Karamelová poleva je velmi lepkavá, proto jablka uložte do ledničky asi na 15 minut nebo dokud karamel neztuhne.

Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Doba vaření: 2 minuty
  • Počet porcí: 6 jablek

Ingredience

  • 6 jablek
  • 1 balení jednotlivě zabalených karamelek
  • 2 lžíce mléka

Postup

  1. Z každého jablka odstraníme stopku a do horní části vtlačíme tyčinku. Plech na pečení vymažeme máslem.
  2. Vložíme karamelky a mléko do misky vhodné do mikrovlné trouby a za stálého míchání ohříváme 2 minuty. Necháme krátce vychladnout.
  3. Každé jablko rychle obalíme v karamelové omáčce, dokud nejsou všechna zcela obalená. Položíme je na připravený plech tak, aby ztuhla.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang