Tyto úžasné keto donuty chutnají téměř jako klasické. Jsou měkké, vláčné a plné čokolády.

Ingredience

  • olej
  • 4 velká vejce
  • 112 g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce plnotučného mléka
  • 1 lžička stévie
  • ¼ hrnku kokosové mouky
  • ¼ hrnku neslazeného přírodního kakaového prášku
  • ¼ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky jedlé sody

Na polevu:

  • ¾ hrnku hořkých čokoládových lupínků
  • 1 lžíce avokádového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte silikonovou formu na 10 donutů.
  2. Vyšlehejte vejce, rozpuštěné máslo, mléko a stévii. Přimíchejte kokosovou mouku, kakaový prášek, sůl a jedlou sodu.
  3. Formičky naplňte do ¾. Pečte, dokud donuty neztuhnou a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde čistá, asi 17 minut. Formu položte na chladicí mřížku a nechte 15 minut vychladnout.
  4. Mezitím v mělké misce rozpusťte čokoládové lupínky v misce vhodné do mikrovlnné trouby v 30 sekundových intervalech a po každé relaci promíchejte. Vmíchejte avokádový olej.
  5. Opatrně vyklopte donuty a namočte je do polevy.
  6. Pokud chcete, můžete dozdobit kokosovými lupínky, nebo drcenými ořechy. Před podáváním nechte polevu alespoň 30 minut tuhnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang