Klasická masová sekaná

Hovězí maso

Sekaná je velmi oblíbeným jídlem na českých stolech a málokdo na ni dá dopustit. Připravte si ji doma podle jednoduchého receptu.

Ingredience

  • 1 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 3 nakrájené žluté cibule
  • 1 lžička nasekaných čerstvých tymiánových lístků
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 1/3 šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1,5 kg mletého roštěnce
  • 1/2 šálku obyčejné suché strouhanky
  • 2 extra velká vejce, rozšlehaná
  • 1/2 šálku kečupu

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C.
Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, tymián, sůl a pepř a za občasného míchání vařte na středně mírném ohni 8 až 10 minut, dokud cibule nezprůsvitní, avšak nezhnědne. Když je oheň vypnutý, přidejte worcestrovou omáčku, kuřecí vývar a rajčatový protlak. Nechte mírně vychladnout.

Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibulovou směs, strouhanku a vejce a lehce promíchejte vidličkou. Nerozmačkávejte, jinak bude sekaná hustá. Na plechu pokrytém pečícím papírem vytvarujte ze směsi obdélníkový bochník. Povrch rovnoměrně potřete kečupem. Pečte 1 až 1 apů hodiny, dokud sekaná nebude propečená. (Pod sekanou v troubě položte hrnec s horkou vodou, aby nepopraskala.)

Kategorie:

Hovězí maso

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang