Klasický recept na sendvič Victoria

Koláče a buchty
klasicky-recept-na-sendvic-victoria
  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Porce: 10
  • Náročnost: snadné

Ingredience

  • 200 g cukru krupice
  • 200 g změklého másla
  • 4 rozšlehaná vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce mléka
  • 100 g změklého másla
  • 140 g moučkového cukru, prosátého
  • kapka vanilkového extraktu (nepovinné)
  • 170 g kvalitního jahodového džemu
  • moučkový cukr na zdobení

Postup

  • Troubu předehřejte na 190 stupňů. Dvě 20cm sendvičové formy vymažte máslem a vyložte nepřilnavým pečicím papírem.
  • Ve velké míse vyšlehejte 200 g moučkového cukru, 200 g změklého másla, 4 rozšlehaná vejce, 200 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 lžíce mléka, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto.
  • Směs rozdělte do forem a povrch uhlaďte stěrkou nebo hřbetem lžíce.
  • Pečte asi 20 minut, dokud koláč nezezlátne a po stlačení nepruží.
  • Vyklopte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Pro přípravu náplně vyšlehejte 100 g změklého másla do hladké a krémové konzistence, poté postupně zašlehejte 140 g prosátého moučkového cukru a kapku vanilkového extraktu (pokud jej používáte).
  • Máslový krém rozetřete na jeden piškot. Navrch dejte 170 g jahodového džemu a na něj položte druhý piškot.
  • Před podáváním posypeme trochou moučkového cukru. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 2 dnů.

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang