Recept na krémovou kokosovou margaritu

KoktejlyLedové nápojeNápoje
kremova-kokosova-margarita

Tento recept na kokosovou margaritu je krémový, chladivý, osvěžující a spojuje limetku a tequilu s kokosem. Kokos se dokonale snoubí s limetkou a tequilou. A co je na tom nejlepší? Opečený kokosový okraj nápoje vám dodá křupavý tropický nádech při každém doušku.

Ingredience

  • slazený strouhaný kokos na okraj sklenice
  • 60 ml tequily blanco
  • 15 ml triple sec (nebo Cointreau)
  • 15 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 30 ml kokosového krému (ne kokosové smetany)
  • led na podávání

Postup

  1. Opečte kokos. Sundejte ho z ohně a položte v jedné vrstvě na talíř.
  2. Na samostatný talířek přidejte trochu dalšího kokosového krému a ponořte do něj okraj sklenice. Poté ponořte okraj sklenice do talíře s opečeným kokosem.
  3. Tequilu, triple sec, limetkovou šťávu a kokosový krém vložte do koktejlového šejkru a přidejte jednu hrst ledu. Protřepejte, dokud nevychladne.
  4. Margaritu přeceďte do sklenice s kokosovým okrajem. Sklenici naplňte ledem a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang