Krémové krevety Scampi – recept

KrevetyOmáčky
kremove-krevety-scampi-9160903

Na tyto krevety si udělá zálusk i vaše drahá polovička.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  1. ¼ hrnku mouky
  2. sůl a pepř
  3. 24 velkých krevet v krunýři, oloupaných a zbavených kostí
  4. 2 lžíce olivového oleje
  5. 2 lžíce jemně nasekané šalotky
  6. 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
  7. 1 šálek kuřecího vývaru
  8. ½ šálku vína Chardonnay
  9. 1 lžíce citronové šťávy
  10. 1 šálek husté smetany
  11. ½ šálku másla
  12. ¼ šálku strouhaného sýra Romano
  13. 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Do mělké misky dejte mouku, osolte ji a opepřete.
  2. Krevety obalte v mouce, přebytečnou mouku setřeste.
  3. Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, přidejte krevety a smažte je do růžova, asi 2 minuty z každé strany.
  4. Krevety vyjměte z pánve a dejte je stranou.
  5. Kromě 1 lžíce oleje z pánve vše vylijte.
  6. Přidejte šalotku a česnek a vařte a míchejte, dokud nezměknou, asi 2 minuty.
  7. Přilijte 1/2 šálku kuřecího vývaru, víno a citronovou šťávu.
  8. Vařte, dokud se množství vývaru nezredukuje na 3/4 šálku, asi 5 minut.
  9. Vmíchejte zbývající 1/2 šálku kuřecího vývaru a smetanu.
  10. Vařte, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne, přibližně dalších 10 minut.
  11. Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  12. Krevety vraťte na pánev a vařte je asi 3 minuty, dokud se neprohřejí.
  13. Před podáváním posypte sýrem Romano a petrželkou.

Kategorie:

Krevety | Omáčky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang