Recept na krevety zabalené ve slanině

GrilováníKrevetyPředkrmy
krevety-zabalene-ve-slanine-7885012

Krevety ve slanině! Nesmírně dobré, grilované nebo pečené v troubě a ochucené chilli a limetkou. Dva triky zajistí křupavou slaninu, aniž by se krevety rozvařily. Skvěle se hodí na příští grilování na zahradě.

Zkuste krevety nejprve naložit. Solný nálev pomůže zabránit vysušení krevet v době, kdy se slanina připravuje. Při grilování použijte dlouhé ploché špejle, které usnadní otáčení krevet na grilu.

Rady na přípravu

  • Krevety naložte do slaného nálevu: Při grilování krevet je doporučuji nejprve naložit do solného nálevu. Solný nálev pomůže krevetám udržet si vlhkost. Solný nálev připravíte tak, že v misce rozšleháte košer sůl, cukr a vodu, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Přidejte led a krevety a nechte 30 minut odstát (ne déle, jinak budou krevety příliš slané).
  • Slaninu si předem uvařte: V opačném případě budou krevety za dobu, než se slanina upeče, příliš rozvařené.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 60 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

Pro slaný nálev:

  • 1/4 šálku soli
  • 1/4 šálku cukru
  • 4 šálky vody
  • 1 šálek ledu

Krevety obalené ve slanině:

  • 910 g syrových, oloupaných krevet (s ocáskem)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • kůra z limetky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli prášku (méně nebo více podle chuti)
  • 6 až 10 proužků tenké slaniny, rozkrojených na polovinu (poloviční počet kousků slaniny, než kolik je krevet)

Postup

  1. Sůl, cukr a vodu šlehejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí.
  2. Přidejte led a krevety a nechte 30 minut odstát (ne déle).
  3. Krevety vyjměte z nálevu.
  4. Připravte gril na vysoký přímý žár (pokud grilujete) nebo předehřejte troubu na 200 °C.
  5. V malé misce smíchejte limetkovou kůru, limetkovou šťávu, olivový olej a chilli prášek.
  6. Vmíchejte krevety do směsi a ujistěte se, že je každý kousek dobře obalený.
  7. Slaninu lehce osmahněte.
  8. Každou krevetu obtočte postupně půlkou částečně uvařené slaniny.
  9. Pokud krevety grilujete, navlékněte je na špejle.
  10. Při pečení v troubě připevněte slaninu na krevety párátky.
  11. Při pečení v troubě připevněte slaninu na krevety párátky.
  12. Krevety obalené slaninou položte na alobalem vyložený plech.
  13. Krevety obalené ve slanině potřete zvenku zbylou směsí.
  14. Grilujte odkryté 3 minuty z každé strany.
  15. Nebo pečte v troubě při 200 °C 8 až 11 minut, nebo dokud slanina lehce nezhnědne a krevety nejsou propečené.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang