Recept na krůtí polévku

Krůtí masoPolévkyZeleninové polévky
Krůtí polévka

Tato polévka je obzvlášť dobrá za chladných zimních večerů.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 zbytek krůtího jatečně upraveného těla
  • 3 čtvrtlitry vody
  • 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
  • 1/2 šálku nevařené dlouhozrnné rýže
  • 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
  • 4 celerové listy, jemně nasekané
  • 2 střední mrkve, nastrouhané
  • 1 bobkový list
  • špetka drůbežího koření
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky pepře
  • sůl – volitelně

Postup

  1. Do hrnce dejte krůtu, vodu a vývar.
  2. Přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 4-5 hodin.
  4. Vyjměte krůtu z vývaru.
  5. Odstraňte veškeré maso a nakrájejte jej na kostky.
  6. Vraťte do vývaru spolu s rýží, cibulí, celerem, mrkví, bobkovým listem a drůbežím kořením.
  7. Podle chuti přidejte zbývající koření.
  8. Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud se rýže neuvaří. Bobkový list vyjměte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang