Recept na kuřecí vývar z pomalého hrnce

Kuřecí masoPolévky

Tento pomalu vařený vývar z kostí používá pečené kosti a neloupanou zeleninu, díky čemuž získáte mnohem hlubší chuť a tmavší barvu.

Ingredience

  • 1,3 kg různých kuřecích kostí (hřbety, křídla, stehna,..)
  • 6 neoloupaných stroužků česneku
  • 2 neoloupané mrkve nakrájené na kousky
  • 2 stonky řapíkatého celeru s listy, nakrájené na kousky
  • 1 cibule, neoloupaná a rozčtvrcená
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 12 šálků vody nebo podle potřeby

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuřecí kosti, stroužky česneku, mrkev, celer a cibuli položte na plech a pokapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se obalily.
  3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut, v polovině pečení promíchejte.
  4. Upečené kosti a zeleninu přendejte do pomalého hrnce. Přidejte ocet, bobkové listy, sůl a zrnka pepře. Zcela zakryjte vodou a vařte na nízkém stupni 24 až 48 hodin, přičemž v průběhu vaření přidejte ještě 1 až 2 šálky vody, aby byly kosti ponořené.
  5. Vývar sceďte pomocí jemného sítka. Nalijte do sklenic a uložte do chladničky nebo do mrazáku, dokud nebude připraven k použití.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang