Lososové burgery jsou skvělou zdravou alternativou červeného masa. Jsou snadné a šťavnaté. Na příští grilovačce s přáteli s nimi budete slavit úspěch.
Ingredience
- 1/2 kg lososa bez kůže a kostí
- ½ hrnku čerstvé petrželky nebo koriandru
- 1 lžíce kaparů, okapaných
- ¼ lžičky sušené cibule
- ½ lžičky soli
- ¾ hrnku panko nebo hrubé strouhanky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce majonézy
- olivový olej na vaření
- ½ hrnku omáčky remuláda (kupovaná, nebo doma připravená) nebo jiné oblíbené omáčky k burgerům
- Pro servírování: burgrové housky, červená cibule, rajče, hlávkový salát
Postup
- Nakrájejte syrového lososa na kousky. Dejte ho do kuchyňského robotu spolu s petrželkou nebo koriandrem, kapary, sušenou cibulí a solí. Pulzujte 8 až 10krát, dokud nebude nahrubo nasekaný.
- Případně vše nasekejte velkým kuchařským nožem, dokud nebude mít stejnoměrně hrubě nasekanou strukturu.
- Vyjměte nůž a vmíchejte panko strouhanku, dijonskou hořčici a majonézu.
- Z těsta vytvarujte 4 hamburgery o tloušťce asi 2,5 cm. Uložte do chladničky na 15 až 30 minut, aby se struktura zpevnila.
- Dno pánve potřete olivovým olejem a zahřejte na středně vysoké teplotě. Vložte hamburgery a smažte je celkem 4 až 5 minut, dokud nebudou z každé strany opečené a uvnitř na teploměru nezaznamenáte 55 °C. Hamburgery můžete i grilovat na středně vysokém žáru 5 až 8 minut, dokud nejsou propečené.
- Složte hamburger, housku rozřízněte a na spodní díl dejte list salátu, maso, cibuli, rajče a vše pokapejte remuládou, nebo jinou hamburgerovou omáčkou a přiklopte vrchním dílem housky.