Recept na lososové hamburgery

GrilováníLososRyby

Lososové burgery jsou skvělou zdravou alternativou červeného masa. Jsou snadné a šťavnaté. Na příští grilovačce s přáteli s nimi budete slavit úspěch.

Ingredience

  • 1/2 kg lososa bez kůže a kostí
  • ½ hrnku čerstvé petrželky nebo koriandru
  • 1 lžíce kaparů, okapaných
  • ¼ lžičky sušené cibule
  • ½ lžičky soli
  • ¾ hrnku panko nebo hrubé strouhanky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • olivový olej na vaření
  • ½ hrnku omáčky remuláda (kupovaná, nebo doma připravená) nebo jiné oblíbené omáčky k burgerům
  • Pro servírování: burgrové housky, červená cibule, rajče, hlávkový salát

Postup

  1. Nakrájejte syrového lososa na kousky. Dejte ho do kuchyňského robotu spolu s petrželkou nebo koriandrem, kapary, sušenou cibulí a solí. Pulzujte 8 až 10krát, dokud nebude nahrubo nasekaný.
  2. Případně vše nasekejte velkým kuchařským nožem, dokud nebude mít stejnoměrně hrubě nasekanou strukturu.
  3. Vyjměte nůž a vmíchejte panko strouhanku, dijonskou hořčici a majonézu.
  4. Z těsta vytvarujte 4 hamburgery o tloušťce asi 2,5 cm. Uložte do chladničky na 15 až 30 minut, aby se struktura zpevnila.
  5. Dno pánve potřete olivovým olejem a zahřejte na středně vysoké teplotě. Vložte hamburgery a smažte je celkem 4 až 5 minut, dokud nebudou z každé strany opečené a uvnitř na teploměru nezaznamenáte 55 °C. Hamburgery můžete i grilovat na středně vysokém žáru 5 až 8 minut, dokud nejsou propečené.
  6. Složte hamburger, housku rozřízněte a na spodní díl dejte list salátu, maso, cibuli, rajče a vše pokapejte remuládou, nebo jinou hamburgerovou omáčkou a přiklopte vrchním dílem housky.

Kategorie:

Grilování | Losos | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang