Medový krémeš – vegan

Dezerty

Dopřejte si sladkou a přitom lehkou dobrotu, která vám zpříjemní každou vaši chvíli, ale i posezení v kruhu přátel.

Ingredience na medové pláty

  • 200 g kešu
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g čerstvých datlí anebo 120 g sušených namočených přes noc
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 360 g tofu natural
  • 100 g kokosového mléka nebo jiného rostlinného mléka
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 70 g medu nebo javorového sirupu
  • špetka vanilky

Postup

  • Pláty si připravíme tak, že rozmixujeme všechny ingredience v robotu, dokud nevznikne husté a pevné těsto. Přidáme trošku kokosové mouky, aby se těsto nelepilo. Rozdělíme ho na dvě části a vyválíme na pláty ve velikosti formy – nejlépe se to dělá mezi dvěma papíry na pečení.
  • Náplň snadno připravíme tak, že všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém.
  • Formu vyložíme papírem na pečení, vložíme první plát, navrstvíme krém a položíme na něj druhý.
  • Dáme chladit do mrazáku na 2 hodinky, aby náplň ztuhla.
  • Vyjmeme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky.

 

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang