Vyzkoušejte tento recept na mírně pálivé a lahodné mexické klobásy chorizo. Klobásovou směs můžete také naplnit do přírodních vepřových nebo kolagenových střívek a připravit je na grilu. Vynikající k snídani, obědu nebo večeři.

Ingredience

  • 900 g vykostěného vepřového zadku (plece), nakrájeného na 2 cm kousky
  • 1 a ½ lžíce drcených aleppských papriček
  • 1 a ½ lžíce chilli
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • ½ šálku bílého destilovaného octa
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžička rostlinného oleje

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Sestavu hlavy mlýnku na maso a zásobník mlýnku na 1 hodinu zchlaďte v chladničce.
  2. Ve velké míse smíchejte vepřové maso, aleppské papričky, chilli, česnek, sůl, černý pepř, oregano, kmín, hřebíček a koriandr, dokud se důkladně nepromísí. Přikryjte a nechte 1 hodinu v chladničce.
  3. Naplňte velkou mísu kostkami ledu.
  4. Na kostky ledu položte menší kovovou misku, aby se do ní zachytilo mleté maso.
  5. Sestavte vychlazený mlýnek na maso.
  6. Směs vepřového masa umelte pomocí hrubé sekací desky do malé misky.
  7. Vraťte mleté maso na 30 minut do chladničky.
  8. Jemně vmíchejte ocet a vodu do vepřové směsi, dokud se důkladně nepromísí.
  9. Vytvarujte osm placiček, přikryjte je a uložte do chladničky, dokud se nerozvine chuť, 8 hodin až přes noc.
  10. Až budete připraveni k přípravě, rozehřejte olej na těžké pánvi na středně nízké teplotě.
  11. Smažte placičky po částech, dokud nezhnědnou a nejsou uprostřed růžové, 5 až 8 minut z každé strany.

Tipy

  • Podle tohoto receptu získáte mírně pálivé mexické chorizo, které bude vyhovovat většině lidí. Chcete-li pikantnější chorizo, přidejte 5 až 15 rozdrcených chilli papriček pequín v závislosti na požadovaném stupni pálivosti.
  • Papričky Aleppo pocházejí ze Sýrie a mají ovocnou, středně pálivou chuť. Najdete je ve specializovaných obchodech s kořením.
  • Nezkracujte dobu chlazení – je velmi důležité, aby maso zůstalo po celou dobu mletí velmi chladné.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang