mexicke-hamburgery

Tyto mexické hamburgery jsou ty nejlepší, jaké jste kdy jedli.

Ingredience

  • 1400 g mletého hovězího masa
  • 3 cibule, mleté,
  • 1 a ½ šálku strouhanky
  • 450 g strouhaného sýra pepperjack
  • 4 vejce
  • 2 rajčata nakrájená na kousky a scezená šťáva
  • 2 svazky koriandru, nasekané
  • 1 chilli paprička serrano, mletá
  • 3 limetky, odšťavněné
  • 5 avokád, oloupaných a zbavených jadérek
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 12 hamburgerových housek
  • 1 hlávka ledového salátu, nakrájená na kousky a rozdrobená

Recept je na 12 porcí.

Postup

  1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, polovinu cibule, strouhanku, sýr pepperjack a vejce.
  2. Vytvarujte 12 placiček.
  3. Smíchejte rajčata, polovinu zbývající cibule, koriandr, polovinu chilli papriček serrano a polovinu limetkové šťávy.
  4. Dobře promíchejte a vytvořte pico de gallo. Přikryjte a dejte vychladit do chladničky.
  5. V míse rozmačkejte avokádo, zbývající cibuli, zbývající chilli papričku serrano a zbývající limetkovou šťávu a připravte guacamole. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Rozehřejte pánev na středním plameni a opečte na ní hamburgerové placičky do požadované propečenosti, 3 až 5 minut z každé strany.
  7. Každý sendvič sestavte tak, že do každé housky vložíte jednu placičku.
  8. Navrch dejte guacamole, drcený salát a pico de gallo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang