mini-cheesecaky

Tyto lahodné mini cheesecaky s křupavým korpusem si zkrátka zamilujete. Jejich příprava je navíc opravdu snadná.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 18 minut
  • Celkem: 33 minut

Ingredience na krustu

  • 15 grahamových krekrů
  • 1/2 šálku pekanových ořechů
  • 4 lžíce másla
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/2 lžičky skořice

Ingredience na cheesecaky

  • 450 g smetanového sýra
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 šálek cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 2 vaječné žloutky
  • 1/3 šálku kysané smetany

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Formy na košíčky vyložte papírem.
  2. Do kuchyňského robotu přidejte grahamové sušenky a opečené pekanové ořechy a rozmixujte je na malé kousky. Přidejte cukr a skořici a poté mixujte, dokud se zcela nevmíchá. Za současného mixování přilijte rozpuštěné máslo. Nakonec stěrkou máslo zcela vmíchejte.
  3. Pomocí polévkové lžíce přeneste směs do formy na košíčky. Pomocí skleničky na panáky nebo malého plochého nástroje je stlačte do rovné vrstvy.
  4. Pečte asi 8 minut, nebo dokud není voňavá a má mírně tmavší zlatavou barvu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
  5. Do stojanového mixéru se šlehacím nástavcem přidejte krémový sýr pokojové teploty a při střední rychlosti ho rozmixujte na krém.
  6. Do mísy přidejte cukr a sůl a mixujte na střední stupeň, dokud nevznikne krém. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nevznikne zcela homogenní směs.
  7. Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dobře promíchejte a poté přidejte vejce a žloutky jeden po druhém a nechte každý z nich vstřebat, než přidáte další. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nebude zcela hladká.
  8. Pomocí naběračky na zmrzlinu přeneste tvarohovou směs do formy na košíčky. Naplňte ji asi do 3/4.
  9. Pečte 18-20 minut. Vypněte troubu, ale nechte dvířka zavřená a nechte koláč v troubě dalších 20 minut odpočívat. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang