nadychane-japonske-palacinky

Tyto husté palačinky jsou jako malé suflé: uvnitř krémové a na povrchu zlatavé a křupavé.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/4 šálku mléka
  • 4 lžíce másla, rozpuštěného a vychlazeného, plus další na podávání
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 velký žloutek a 3 velké bílky
  • 1/4 lžičky vinného kamene
  • Nepřilnavý sprej na vaření
  • Javorový sirup na podávání

Postup

  1. Ve velké míse prošlehejte mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Ve střední míse vyšlehejte mléko, rozpuštěné máslo, vanilku a žloutek, dokud se nespojí.
  3. V jiné velké míse vyšlehejte bílky a vinný kámen elektrickým mixérem na středně vysoké otáčky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, asi 2 minuty.
  4. Mléčnou směs vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí (nevadí, když v ní bude několik hrudek). Do směsi mouky a mléka vmíchejte třetinu ušlehaných bílků.
  5. Poté opatrně vmíchejte zbývající bílky, dokud se nespojí (dávejte pozor, abyste je nepromíchali příliš).
  6. Lehce nastříkejte vnitřek lívanečníku nepřilnavým sprejem na vaření.
  7. Rozpalte pánev a každý otvor naplňte přibližně do poloviny těstem.
  8. Přikryjte pánev pokličkou a vařte, dokud těsto nevystoupá a není na dně zlatavé, asi 5 minut. Spodní část palačinek uvolněte stěrkou a pak je opatrně obraťte.
  9. Přikryjte je a pečte, dokud nezezlátnou i z druhé strany, přibližně dalších 5 minut.
  10. Přendejte na talíř. Podávejte s máslem a javorovým sirupem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang