Nejjednodušší pšeničný chléb – recept

Chléb z pekárnyPečivoPřílohySlané pečivo
psenicny-chleb-snadny-recept

Pšeničný chléb patří mezi oblíbené druhy pečiva, a můžete jej servírovat se sýrem, uzeninami, masem nebo třeba marmeládou. Připravte si doma pšeničný chléb s naším snadným receptem.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Ostatní: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 50 minut

Ingredience

  • Teplá voda (3 hrnky)
  • Sušené droždí (2 balení)
  • Med (2/3 šálku)
  • Hladká mouka (5 hrnků)
  • Změklé máslo (5 lžic)
  • Sůl (1 lžička)
  • Polohrubá mouka (4 hrnky)

Postup

  1. Smíchejte vodu, droždí a 1/3 hrnku medu. Nechte rozpustit ve velké míse, přidejte 5 hrnků hladké mouky, důkladně promíchejte a nechte 30 minut stát.
  2. Přidejte 3 lžíce změklého másla, zbývající množství medu a sůl. Přimíchejte 2 hrnky polohrubé mouky a důkladně zpracujte. Pokud je těsto příliš lepkavé, můžete přidat trochu mouky.
  3. Těsto umístěte do vymazané mísy a otáčejte, aby se ze všech stran omastilo. Přikryjte utěrkou a nechte kynout 45 minut až 1 hodinu.
  4. Tři formy na chleba vymažte máslem. Stlačte vykynuté těsto, rozdělte do připravených forem a nechte kynout dalších 45 minut.
  5. Rozpalte troubu na 175 °C.
  6. Umístěte chleby do trouby a pečte 25-30 minut, pomažte 2 lžícemi rozpuštěného másla a nechte vychladnout.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang