Recept na nejlepší bramboráky

Bramborová jídlaSlané recepty
Bramboráky

Využijte zbytky bramborové kaše v těchto snídaňových plackách, které jsou vynikající se slaninou a vejci.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 12 až 15

Ingredience

  • 250 g studené bramborové kaše nebo 2 středně velké moučné brambory nakrájené na kousky
  • 75 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 lžíce jemně nasekané pažitky
  • 1 lžička slunečnicového oleje
  • kousek másla
  • křupavá slanina a míchaná vejce k podávání – volitelně

Postup

  1. Pokud nemáte brambory na kaši, uvařte je ve vroucí vodě doměkka.
  2. Dobře je slijte a prolisujte přes struhadlo na brambory nebo kaši.
  3. Odvažte 250 g a nechte vychladnout.
  4. Na vychladlou kaši prosejte mouku a prášek do pečiva.
  5. Vejce a mléko rozšlehejte a přidejte k bramborové směsi spolu s pažitkou.
  6. Těsto vyšlehejte do hladka.
  7. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na středním ohni.
  8. Přidejte ½ lžičky slunečnicového oleje a kousek másla.
  9. Když je tuk rozpálený, začněte připravovat placky.
  10. Na každou palačinku přidejte 1 polévkovou lžíci těsta a připravte 4 placky najednou.
  11. Smažte asi 1 minutu, dokud spodní strana nezíská zlatohnědou barvu a neobjeví se malé bublinky.
  12. Bramboráky obraťte a upečte dozlatova.
  13. Vyjměte je z pánve a udržujte je v teple, zatímco stejným způsobem připravujete zbývající placky a podle potřeby přidáváte na pánev trochu oleje a másla.
  14. Bramboráky podávejte v hromádkách s krémovým míchaným vejcem a křupavými proužky slaniny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang