Recept na nejlepší kokosový koláč

DezertyKoláče a buchtySladká jídla
Snadný kokosový koláč

Tento koláč je oblíbeným dezertem již po desetiletí. Jeho příprava vám nezabere ani hodinu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut plus chlazení
  • Vaření: 10 minut plus chlazení
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 chlazený koláčový korpus
  • 3/4 hrnku cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/8 lžičky soli
  • 3 šálky plnotučného mléka
  • 3 velká vejce, rozšlehaná
  • 1 a 1/2 šálku slazeného strouhaného kokosu, opečeného, rozděleného
  • 1 lžíce másla
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Rozbalte těsto do 23 cm koláčového talíře. Okraj koláče olemujte.
  2. Dejte na 30 minut do chladničky.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Koláč vyložte dvojitou tloušťkou fólie.
  5. Naplňte koláčovým závažím, sušenými fazolemi nebo nevařenou rýží.
  6. Pečeme na spodní mřížce trouby nebo dokud okraje nejsou zlatohnědé, 15-20 minut.
  7. Odstraňte fólii a závaží.
  8. Pečte, dokud není dno zlatohnědé, ještě 3-6 minut nebo.
  9. Nechte vychladnout na drátěné mřížce.
  10. Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, mouku a sůl.
  11. Vmíchejte mléko. Vařte a míchejte na středním ohni, dokud nezhoustne a nezačne bublat.
  12. Snižte teplotu. Vařte a míchejte ještě 2 minuty.
  13. Odstavte z ohně a postupně vmíchejte asi 1 šálek horké směsi do rozšlehaných vajec.
  14. Vraťte vše do hrnce. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se téměř neuvaří.
  15. Snižte teplotu. Vařte a míchejte ještě asi 2 minuty (nevařte).
  16. Odstavte z ohně.
  17. Vmíchejte 1 hrnek kokosu, máslo a vanilku.
  18. Nalijte do korpusu a posypte zbylým kokosem.
  19. Před podáváním nechte několik hodin chladit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang