Recept na nejlepší krevety Ceviche

KrevetyMořské plody
Krevety Ceviche

Tento recept na krevety s koriandrem, červenou cibulí, avokádem a čerstvou citrusovou šťávou je skvělým doplňkem letního jídla venku.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 40 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 1 lžíce soli
  • 450 g středních nebo malých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 3/4 šálku limetkové šťávy (šťáva ze 4-6 limetek)
  • 3/4 šálku citronové šťávy (šťáva ze 2-3 citronů)
  • 1 šálek nadrobno nakrájené červené cibule
  • 1 chilli paprička serrano, odstraněná semínka, mletá
  • 1 šálek nasekaného koriandru
  • 1 oloupaná okurka nakrájená na 1 cm velké kousky
  • 1 avokádo, nakrájené na 1 cm kousky
  • tortilla chipsy na podávání

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 2 litry vody osolené 1 lžící soli.
  2. Přidejte krevety a vařte je 1 až 2 minuty, podle velikosti krevet (přílišné vaření způsobí, že krevety budou gumové).
  3. Krevety vyjměte děrovanou lžící a vložte je do mísy s ledovou vodou, aby se vaření zastavilo.
  4. Krevety nechte okapat.
  5. Každý kus krevety rozkrojte na polovinu nebo na centimetrové kousky.
  6. Krevety vložte do skleněné nebo keramické mísy.
  7. Přimíchejte limetkovou a citronovou šťávu.
  8. Přikryjte a dejte na půl hodiny do chladničky.
  9. Přimíchejte nakrájenou červenou cibuli a chilli papričku serrano.
  10. Další půlhodinu nechte v chladničce.
  11. Těsně před podáváním přidejte koriandr, okurku a avokádo.
  12. Podávejte vychlazené s tortillovými chipsy.

TIP: Pokud vám zbylo trochu krevet, zkuste připravit i krevetový koktejl z mražených krevet, zaručeně si pochutnáte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang