Nejlepší recept na salát Caesar

Hlavní jídlaSaláty
salat-caesar-7572023

Zde je nejlepší recept na salát Caesar. Skvělá, bohatá sardelová zálivka dělá z tohoto salátu vynikající oběd. Podávejte s křupavým italským chlebem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience

  • 6 stroužků česneku, oloupaných
  • ¾ šálku majonézy
  • 6 lžic strouhaného parmezánu
  • 5 sardelových filetů, mletých
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a mletý černý pepř
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 4 šálky den starého chleba nakrájeného na kostičky
  • 1 hlávka římského salátu, natrhaná na kousky

Postup

  1. Rozmělněte 3 stroužky česneku a vložte je do malé misky.
  2. Přidejte majonézu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, ančovičky, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku a hořčici a dobře promíchejte.
  3. Podle chuti dochuťte solí a černým pepřem.
  4. Uchovávejte v lednici, dokud nebude připraveno k použití.
  5. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  6. Zbývající 3 stroužky česneku nakrájejte na čtvrtky a přidejte do rozpáleného oleje.
  7. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne, pak česnek vyjměte z pánve.
  8. Kostky chleba opečte v horkém ochuceném oleji za častého obracení, dokud lehce nezhnědnou.
  9. Přendejte je na talíř a dochuťte solí a pepřem.
  10. Salát vložte do velké mísy.
  11. Přidejte dresink, zbývající parmazán a ochucené kostky chleba.
  12. Dobře promíchejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang