Nejlepší špagety s masovou omáčkou – recept

Boloňská omáčkaHlavní jídlaHovězí masoMasoŠpagety
Spagety s masovou omackou recept

Špagety lze připravit na mnoho různých způsobů. Skvěle chutnají například v kombinaci s masem a lahodnou rajčatovou omáčkou. S pomocí tohoto receptu si připravíte špagety s masovou omáčkou snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • Cibule (1 ks)
  • Česnek (3 stroužky)
  • Olivový olej (1 lžíce)
  • Mleté hovězí maso (0,5 kg)
  • Sůl (1 1/2 lžičky)
  • Sušené oregano (1/2 lžičky)
  • Pepř černý (1/4 lžičky)
  • Krájená rajčata (1 plechovka)
  • Blasamikový ocet (2 lžičky)
  • Špagety
  • Čerstvě nastrouhaný parmazán

Postup

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na hluboké velké pánvi rozpalte olivový olej a stáhněte na polovinu. Přidejte cibuli s česnekem, mleté hovězí, sůl, oregano a pepř, a za občasného míchání vařečkou vařte 5 – 7 minut. Opatrně přidejte rajčata z plechovky, snižte plamen a za občasného míchání vařte dalších 20 minut.

Mezitím přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Vařte zhruba 9 minut, odeberte hrnek vody z hrnce se špagetami, ponechte stranou a špagety sceďte. Vraťte špagety zpět do hrnce, přidejte masovou směs z pánve, hrnek vody z vaření špaget, zamíchejte, a vařte 1 – 2 minuty. Servírujte ozdobené strouhaným parmazánem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang