Recept na nejlepší těstoviny s klobásou

Hlavní jídlaTěstovinyUzeniny
Těstoviny

Těstovinová omáčka z rajčat, cibule a česneku s kousky klobásy, která dodá těstovinám šťávu – vynikající jídlo.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • balíček 8 vepřových párků, nakrájených na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička chilli
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 300 g krátkých těstovin, jako jsou fusilli nebo farfalle (něco málo přes polovinu 500 g sáčku)

Postup

  1. Dejte vařit velký hrnec s vodou.
  2. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na poměrně vysoké teplotě na něm osmažte kousky 8 vepřových klobás, dokud nebudou po celém povrchu zlatavě hnědé.
  3. Nyní zmírněte teplotu a přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku a vařte je, dokud nezměknou.
  4. Vmíchejte 1 lžičku chilli a 400 g nakrájených rajčat s klobásami, omáčku přiveďte k varu, pak ztlumte oheň a nechte ji asi 10 minut probublávat, zatímco budete vařit těstoviny.
  5. Vhoďte 300 g těstovin do hrnce s vroucí vodou a uvařte je podle návodu na obalu.
  6. Těstoviny slijte, pak je vyklopte do pánve s omáčkou z klobás a dobře promíchejte, aby se obalily.
  7. Ihned podávejte s křupavým chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang