Recept na nejlepší ztracená vejce

Pro začátečníkySlané receptySnídaně
Ztracená vejce

Naučte se, jak pokaždé dokonale připravit ztracená vejce. Díky pevným bílkům a tekutým žloutkům jsou vynikající na avokádových toastech, obilných miskách a dalších pokrmech.

TIP: Vyzkoušejte také ztracené vejce na naběračce.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 minuty
  • Celkem: 14 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • hrnec s vodou

Postup

  1. Vejce rozklepněte do malé misky.
  2. Přiveďte středně velký hrnec s vodou k mírnému varu.
  3. Přidejte ocet a míchejte vodu tak, aby se pohybovala krouživými pohyby.
  4. Vejce opatrně vhoďte do vody, ještě jednou jemně promíchejte a vařte 3 a půl až 4 minuty.
  5. Vejce vyjměte děrovanou lžící, vyzkoušejte, zda je hotové, a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang