Oblíbený recept na kukuřičný chléb

Chléb z pekárnyDomácí pekárnaPečivoPro začátečníky
kukuricny-chleb-4962204

I když nejste zrovna fanoušek kukuřičného chleba, tento recept vás jistě dostane. Má ideální poměr ingrediencí pro měkký, vlhký a máslový kukuřičný chléb s křupavými okraji.

Co je kukuřičná mouka?

Je kukuřičná mouka totéž co kukuřičný škrob? A co polenta? Určitě to může být matoucí. Kukuřičná mouka je sušená a mletá kukuřice. Najdete ji v uličce s pečivem v obchodech s potravinami.

Proč si tento kukuřičný chléb zamilujete

  • snadná výroba
  • 10 jednoduchých ingrediencí
  • není potřeba žádný mixér
  • sladká kukuřičná příchuť
  • křupavé okraje
  • vlhký, ne příliš drobivý
  • extra máslový

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 9 porcí

Ingredience

  1. 1 šálek kukuřičné mouky
  2. 1 hrnek hladké mouky
  3. 1 lžička prášku do pečiva
  4. 1/2 lžičky jedlé sody
  5. 1/8 lžičky soli
  6. 1/2 šálku másla, rozpuštěného a mírně zchlazeného
  7. 1/3 šálku světlého nebo tmavého hnědého cukru
  8. 2 lžíce medu
  9. 1 velké vejce, pokojové teploty
  10. 1 šálek podmáslí, pokojové teploty

Postup

  1. Předehřejte troubu na 204 °C.
  2. Vymažte a lehce vysypte moukou formu na pečení.
  3. Odložte stranou.
  4. Ve velké míse prošlehejte kukuřičnou mouku, mouku s práškem do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  5. Odstavte.
  6. Ve středně velké míse vyšlehejte rozpuštěné máslo, hnědý cukr a med do úplně hladké a husté hmoty.
  7. Poté zašlehejte vejce, dokud se nespojí.
  8. Nakonec zašlehejte podmáslí.
  9. Mokré přísady vlijte do suchých a šlehejte, dokud se nespojí.
  10. Vyhněte se přílišnému míchání.
  11. Těsto nalijte do připravené formy.
  12. Pečte 20 minut nebo dokud není těsto na povrchu zlatavě hnědé a uprostřed propečené.
  13. Před krájením a podáváním nechte vychladnout.
  14. Kukuřičný chléb podávejte s máslem, medem, džemem nebo čímkoli, co máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang