Recept na obrácený ananasový koláč

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchty
ananasovy-kolac

Ananas chutná zkrátka výborně – a ještě lépe chutná, je-li součástí lahodného sladkého dezertu. Připravte si s námi jednoduchý vynikající obrácený ananasový koláč.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina 30 minut

Ingredience na polevu

  • Rozpuštěné máslo (60 g)
  • Hnědý cukr (100 g)
  • Ananas kousky (8-10 ks)
  • Třešně (15-20 ks)

Ingredience na koláč

  • Hladká mouka (1 a 1/2 hrnku)
  • Prášek do pečiva (1 lžička)
  • Jedlá soda (1/4 lžičky)
  • Sůl (1/2 lžičky)
  • Máslo (6 lžic)
  • Cukr krystal (150 g)
  • Vejce (2 ks)
  • Kysaná smetana (80 g)
  • Vanilkový extrakt (1 lžička)
  • Mléko (80 ml)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Připravte polevu: Kulatou dortovou formu vymažte 1/4 šálku másla a vysypejte hnědým cukrem. Položte 6-7 plátků ananasu, třešně, a posypejte hnědým cukrem. Umístěte na několik minut do chladničky.
  3. Smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  4. Za pomoci mixéru šlehejte máslo po dobu 1 minuty. Přidejte cukr a opět šlehejte, přidejte vejce, vyšlehejte, a přidejte kysanou smetanu a vanilkový extrakt. Pomalu přilijte mléko, snižte otáčky a ještě chvilku šlehejte.
  5. Vyjměte polevu z ledničky a potřete ji hotovou směsí.
  6. Pečte 43-48 minut, vyjměte z trouby a nechte chladnout na mřížce 20 minut.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang