Recept na Okonomiyaki

Zeleninová jídla
Okonomiyaki

Tento recept na okonomiyaki dokazuje, že večeře na všední den nemusí být nudná. Uvaříte ho během chvilky a navíc je zdravý a velmi chutný.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 3 sáčkované šálky jemně nakrouhaného zelí, asi ½ středně velkého
  • 1 a ¼ šálku nakrájených šalvějových cibulek, asi 1 svazek
  • 1 šálek panko strouhanky
  • ¾ lžičky mořské soli
  • 3 rozšlehaná vejce
  • extra panenský olivový olej na potření

Na podávání

  • veganská worcesterová omáčka
  • majonéza
  • sezamová semínka
  • nakládaný zázvor
  • ½ listu nori, nakrájeného na plátky
  • ½ šálku mikrozeleniny – volitelně

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte zelí, šalotku, panko a sůl. Jemně vmíchejte vejce.
  2. Poznámka: směs bude velmi řídká a zelná, ne jako moučné palačinkové těsto. Pokud je velmi suchá, nechte ji 10 minut odstát.
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni.
  4. Pánev potřete olivovým olejem a pomocí ¼ odměrky naberte do pánve zelnou směs.
  5. Opatrně ji zploštěte stěrkou tak, aby byla směs silná asi 1 cm.
  6. Vařte 3 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědne, podle potřeby snižte teplotu.
  7. Postup opakujte se zbývající směsí, podle potřeby pánev vytřete a potřete dalším olejem.
  8. Okonomiyaki pokapejte worcestrovou omáčkou a tenkými proužky vymačkané majonézy.
  9. Navrch dejte sezamová semínka, nakládaný zázvor a nori.
  10. V případě potřeby posypte mikrozeleninou.
  11. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang