Okurkáda – nejlepší letní limonáda

Nápoje

Bezesporu největším hitem letošního léta je okurkáda, neboli okurková limonáda. Na osvěžení je perfektní, takže se není čemu divit, že ji do nápojových lístků zařadilo opravdu hodně restaurací. A mnohdy ji i mimo nabídku udělají na přání.

Standardní okurkáda se dělá jednoduše tak, že se okurky nakrájí na kostičky, rozmixují se na kaši, zalijí vodou, nechá se to chvíli odstát (v ideálním případě přes noc) a podle chuti se nápoj dosladí. Hlavní je také okurkádu vychladit, teplá není dobrá.

Lze ji připravovat z oloupaných nebo neoloupaných okurek, druhá varianta bude výrazně zelenější. Samotné okurky je dobré přecedit.

Okurkáda i bez okurek

Vyrábět okurkový fresh ne všechny restaurace baví. Naštěstí existuje ještě jednodušší řešení – náhražka v podobě okurkového sirupu. Ovocné sirupy se při výrobě nápojů používají běžně, takže proč by to nešlo i s okurkami.

Konkrétně se dá použít okurkový sirup Giffard. Giffard vyrábí sirupy opravdu z ovoce/zeleniny, takže chuťově jsou dobré. Namíchání koktejlu podle chuti vůbec nic nebrání, výborná je okurkáda v kombinaci s tonikem, citronovou šťávou nebo alkoholická varianta s ginem a tonikem.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang