Recept na nejlepší omáčku na těstoviny s italskou klobásou a hovězím mletým masem

Boloňská omáčkaHlavní jídlaOmáčkyTěstoviny
omacka-na-testoviny-2

Doba přípravy: 2 hodiny

Počet porcí: 16

Ingredience

  • 450 gramů italské klobásy nakrájené na plátky
  • 350 gramů mletého hovězího masa
  • ½ šálku mleté cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 plechovky rajčatové omáčky
  • 2 plechovky rajčatového protlaku
  • ½ šálku vody
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 ½ čajové lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička italského koření
  • ½ lžičky fenyklu
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • rostlinný olej

Postup

Krok 1
Nakrájejte si italskou klobásu a cibuli na kostičky. Klobásu, hovězí maso, cibuli a česnek smažte v hrnci na rostlinném oleji na středním plameni, dokud nezhnědnou. Slijte tuk.

Krok 2
Přimíchejte do hrnce drcená rajčata, rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a vodu. Dále přimíchejte cukr, bazalku, italské koření, fenyklové semínko, sůl a pepř.

Krok 3
Přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni, dokud se maso neuvaří, to trvá asi 90 minut. Omáčku podávejte s těstovinami, špagetami, nebo přidejte do lasagní. Posypejte oblíbeným sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang