Pikantní Jalapeño Margarita – recept

KoktejlyLedové nápojeNápoje
pikantni-jalapeno-margarita-3469464

Oživte svůj repertoár koktejlů tímto receptem na pikantní jalapeno margaritu.

Chcete svůj repertoár koktejlů obohatit? Seznamte se s jalapeño margaritou! Tento recept na pikantní margaritu obohatí klasický koktejl o několik plátků papriček jalapeño. Ta dodá na závěr náboj, který tento nápoj vynese do nových výšin.

Úroveň pálivosti v tomto receptu na pikantní margaritu

Skvělá otázka. Můžete si ji přizpůsobit podle svých představ! Zde je několik poznámek k úrovni pálivosti:

  • Ze 3 až 4 tenkých plátků jalapeňo papriček připravte středně ostrý nápoj. Použijte tedy 1 až 2 pro jemnou pálivost a více, pokud si chcete vyrazit dech.
  • Nezapomeňte, že papričky jalapeno se mohou lišit stupněm pálivosti. Proto buďte raději konzervativní: po protřepání v koktejlovém šejkru můžete ochutnat a přidat trochu více.
  • Odstraňte semínka nebo je ponechte.
  • Koření je jemnější než u jídla. Zjistíte, že pikantní pití se zvládá lépe než jídlo.

Jaká je nejlepší tequila na margaritu

  • Tequila blanco zrála méně než 2 měsíce a má výraznou, přímou chuť.
  • Tequila reposado zraje déle, 2 až 12 měsíců. Má jemnější chuť s tóny dubu a vanilky.

Každopádně se při přípravě tohoto receptu na pikantní margaritu snažte najít tequilu střední cenové kategorie. Rozdíl rozhodně ucítíte.

Ingredience

  • 3 lžíce tequily blanco nebo reposado
  • 2 lžíce Cointreau
  • 1 a ½ lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 3 až 4 plátky papriček jalapeño
  • sůl nebo vločková mořská sůl, na okraj sklenice
  • na ozdobu: Klínek limetky, další plátky jalapeño

Postup

  1. Papričku jalapeño nakrájejte na 3 až 4 tenké plátky.
  2. Pokud máte raději jemnější pálivost, vyjměte semínka.
  3. Do limetky vyřízněte zářez a limetku přejeďte po okraji sklenice.
  4. Okraj sklenice ponořte do talířku vločkové mořské soli.
  5. Všechny ingredience vložte do koktejlového šejkru se 4 kostkami ledu a protřepejte, dokud nevychladnou.
  6. Margaritu přelijte do sklenice se slaným okrajem.
  7. Sklenici naplňte ledem a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang