Oživte svůj repertoár koktejlů tímto receptem na pikantní jalapeno margaritu.
Chcete svůj repertoár koktejlů obohatit? Seznamte se s jalapeño margaritou! Tento recept na pikantní margaritu obohatí klasický koktejl o několik plátků papriček jalapeño. Ta dodá na závěr náboj, který tento nápoj vynese do nových výšin.
Úroveň pálivosti v tomto receptu na pikantní margaritu
Skvělá otázka. Můžete si ji přizpůsobit podle svých představ! Zde je několik poznámek k úrovni pálivosti:
- Ze 3 až 4 tenkých plátků jalapeňo papriček připravte středně ostrý nápoj. Použijte tedy 1 až 2 pro jemnou pálivost a více, pokud si chcete vyrazit dech.
- Nezapomeňte, že papričky jalapeno se mohou lišit stupněm pálivosti. Proto buďte raději konzervativní: po protřepání v koktejlovém šejkru můžete ochutnat a přidat trochu více.
- Odstraňte semínka nebo je ponechte.
- Koření je jemnější než u jídla. Zjistíte, že pikantní pití se zvládá lépe než jídlo.
Jaká je nejlepší tequila na margaritu
- Tequila blanco zrála méně než 2 měsíce a má výraznou, přímou chuť.
- Tequila reposado zraje déle, 2 až 12 měsíců. Má jemnější chuť s tóny dubu a vanilky.
Každopádně se při přípravě tohoto receptu na pikantní margaritu snažte najít tequilu střední cenové kategorie. Rozdíl rozhodně ucítíte.
Ingredience
- 3 lžíce tequily blanco nebo reposado
- 2 lžíce Cointreau
- 1 a ½ lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 3 až 4 plátky papriček jalapeño
- sůl nebo vločková mořská sůl, na okraj sklenice
- na ozdobu: Klínek limetky, další plátky jalapeño
Postup
- Papričku jalapeño nakrájejte na 3 až 4 tenké plátky.
- Pokud máte raději jemnější pálivost, vyjměte semínka.
- Do limetky vyřízněte zářez a limetku přejeďte po okraji sklenice.
- Okraj sklenice ponořte do talířku vločkové mořské soli.
- Všechny ingredience vložte do koktejlového šejkru se 4 kostkami ledu a protřepejte, dokud nevychladnou.
- Margaritu přelijte do sklenice se slaným okrajem.
- Sklenici naplňte ledem a podávejte.