Recept na polévku z mořských plodů

Krémové polévkyMořské plodyPolévkyRyby
polevka-z-morskych-plodu

Hustá krémová polévka s lososem a uzenou treskou, směsí měkkýšů a brambor – vydatné jídlo.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 100 g nakrájené proužkované slaniny
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 600 ml rybího vývaru, připravený z 1 kostky rybího vývaru
  • 225 g nových brambor rozkrojených na poloviny
  • špetka muškátového květu
  • špetka kajenského pepře
  • 300 ml mléka
  • 320 g ryb (losos, treska jednoskvrnná a treska uzená)
  • 4 lžíce smetany
  • 250 g směsi měkkýšů
  • malý svazek nasekané petrželky
  • křupavý chléb k podávání

Postup

  1. Ve velkém hrnci na mírném ohni rozehřejte olej a přidejte cibuli a slaninu. Vařte 8-10 minut, dokud cibule nezměkne a slanina se nerozškvaří. Vmíchejte mouku a vařte další 2 minuty.
  2. Přilijte rybí vývar a přiveďte ho k mírnému varu. Přidejte brambory, přiklopte a vařte 10-12 minut, dokud nejsou brambory uvařené.
  3. Přidejte muškátový květ, kayenský pepř a trochu koření, poté vmíchejte mléko.
  4. Do pánve vyklopte směs na ryb a jemně ji 4 minuty povařte. Přidejte smetanu a mušle a vařte ještě 1 min. Posypte petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang