prave-poutine-8220725

Tento poutine je požitek z hranolek, omáčky a sýra.

Varianty

  • Přidejte nakrájené vařené kuřecí maso nebo hamburger.
  • Místo tvarohu použijte strouhanou mozzarellou.
  • Italské poutine: nahraďte omáčku marinarou.
  • BBQ Poutine: omáčku nahraďte lehkou BBQ omáčkou.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 čtvrtka rostlinného oleje na smažení
  • 1 plechovka hovězí omáčky
  • 5 středně velkých brambor nakrájených na hranolky
  • 2 šálky sýrového tvarohu

Postup

  1. Zahřejte olej ve fritéze nebo hluboké těžké pánvi.
  2. Zatímco se olej zahřívá, začněte ohřívat omáčku.
  3. Hranolky vložte do rozpáleného oleje a smažte je 8 až 10 minut.
  4. V případě potřeby smažte hranolky v dávkách, aby se v oleji mohly trochu pohybovat.
  5. Vyjměte je na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte je okapat.
  6. Hranolky položte na talíř a posypte je sýrem.
  7. Hranolky a sýr přelijte ohřátou omáčkou a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang