Recept na rybu a hranolky ve fritéze

Bramborové přílohyHlavní jídlaHranolkyRybyTreska
Ryba a hranolky ve fritéze

Vyzkoušejte tuto jednoduchou rybu s hranolky. Rybí filety mají bezstarostnou povrchovou úpravu, která je zdravá, stejně tak křupavá a zlatavá jako smažená.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 střední brambory (asi 450 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce vody
  • 2/3 šálku drcených kukuřičných lupínků
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • 450 g filetů z tresky jednoskvrnné nebo tresky obecné
  • 1/4 lžičky soli
  • tatarská omáčka – volitelně

Postup

  1. Předehřejte fritézu na 200 °C.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je podélně na plátky o tloušťce 1 cm.
  3. Plátky nakrájejte na tyčinky o tloušťce 1 cm.
  4. Ve velké míse promíchejte brambory s olejem, pepřem a solí.
  5. Po částech pokládejte brambory v jedné vrstvě na tác v koši fritézy
  6. Vařte, dokud brambory nezměknou, 5-10 minut.
  7. Přehazujte brambory, aby se znovu rozprostřely.
  8. Vařte, dokud lehce nezhnědnou a nezkřehnou, ještě 5-10 minut.
  9. Mezitím v mělké misce smíchejte mouku a pepř.
  10. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce s vodou.
  11. Ve třetí misce smíchejte kukuřičné lupínky se sýrem a kajenským pepřem.
  12. Ryby posypeme solí.
  13. Ponořte je do moučné směsi, aby se obalily z obou stran. Přebytečnou směs oklepejte.
  14. Ponořte rybu do vaječné směsi a poté do směsi kukuřičných lupínků a poklepejte, aby se obal lépe držel.
  15. Hranolky vyjměte z košíku. Udržujte je teplé.
  16. Rybu položte v jedné vrstvě na tác ve fritovacím koši.
  17. Smažte, dokud ryba lehce nezhnědne a nezačne se snadno odlupovat vidličkou, 8-10 minut, v polovině vaření obraťte. Nepřevařujte.
  18. Hranolky vraťte do koše, aby se prohřály.
  19. Ihned podávejte. V případě potřeby podávejte s tatarskou omáčkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang