rybi-kolac

Tento jednoduchý rybí koláč připravíte snadno a rychle. Rozdělte ho do formiček a zmrazte pro rychlou přípravu jídla, až bude potřeba, nebo ho uvařte ve velkém pekáči pro dokonalou rodinnou večeři.

Ingredience

  • 1 kg oloupaných a rozpůlených brambor
  • 400 ml mléka
  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 4 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 320–400 g směsi ryb (treska, losos, uzená treska atd.)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • malý svazek pažitky, jemně nasekané
  • hrst mražené kukuřice
  • hrstka mraženého hrášku
  • hrst strouhaného čedaru

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C (ventilátor 180 °C).
  2. Vložte 1 kg oloupaných a rozpůlených brambor do hrnce a zalijte je takovým množstvím vody, aby byly zakryté. Přiveďte je k varu a vařte, dokud nezměknou.
  3. Po uvaření je důkladně slijte a rozmačkejte s trochou mléka a kouskem másla. Dochuťte mletým černým pepřem.
  4. Na pánev dejte 25 g másla, 25 g hladké mouky a 4 jemně nakrájené jarní cibulky a za pravidelného míchání mírně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Vařte 1–2 minuty.
  5. Postupně zašlehejte 400 ml mléka pomocí metly. Přiveďte k varu a míchejte, aby se na dně pánve neudělaly hrudky a nepřichytily se. Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Sundejte z plotny a vmíchejte rybí maso, 1 lžičku dijonské hořčice, malý svazek jemně nasekané pažitky, hrst kukuřice a hrst hrášku.
  7. Lžící rozdělte omáčku do formiček nebo ji dejte celou do pekáče.
  8. Navrch nandejte brambory a posypte je hrstí strouhaného čedaru.
  9. Vložte do trouby na 20–25 minut, nebo dokud nezezlátnou okraje.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang