Ingredience:

  • 1 kg libového bůčku
  • 1 lžička soli
  • 2 paličky česneku
  • 1 cibule
  • ½ lžičky pepře
  • 2 bobkové listy

Na marinádu:

  • 2 paličky česneku
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • sůl
  • sádlo

Postup:

Do tlakového hrnce vložíme bůček a podlijeme vodou tak, aby byl celý ponořený. Potom přidáme pepř, sůl, bobkový list, nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku vcelku. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 – 50 minut.

Po uvaření bůček vyjmeme a odložíme.

Během vaření bůčku připravíme marinádu. Rozetřeme česnek se solí, přidáme pepř, mletou papriku, grilovací koření a vmícháme rozpuštěné sádlo.

Zchladlý bůček zbavíme kostí a potřený marinádou zabalíme do alobalu.

Bůček vložíme asi na týden do lednice. Bůček na studeno podáváme s chlebem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang