Sicilská polévka s lilkem

Polévky

Sicilská polévka s lilkem je vynikající variantou pro ty z vás, kteří mají rádi zeleninové polévky. Pokud milujete lilek, který tvoří základ této polévky, tak vězte, že si přijdete na své.

Příprava polévky zabere přibližně 45 minut. Množství ingrediencí je určeno pro 4 porce. Pokud máte v mrazničce odložený masový vývar, neváhejte ho použít. Věřte, že polévka bude díky němu ještě chutnější.

Ingredience

  • 250 g lilku
  • 1 malá cibule
  • 1 PL mleté červené papriky
  • 50 g celeru (nejlepší je řapíkatý celer)
  • 1 bal. zelených oliv
  • 2 lžičky kaparů
  • rajčatový protlak
  • masový vývar
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup

  • Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, osolíme, zalijeme vodou a necháme odstát cca 15 minut. Následně vodu vylijeme a lilek odložíme na bok.
  • Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na olivovém oleji a přidáme červenou papriku.
  • Přidáme rajčatový protlak, masový vývar a necháme vařit.
  • Přibližně v polovině vaření přidáme nakrájený řapíkatý celer, olivy, kapary a lilek.
  • Přidáme sůl, pepř podle potřeby a podáváme s cereálním pečivem.

Tato polévka je samozřejmě vhodná pro celiatiky, lidi s intolerancí na laktózu a alergií na bílkovinu kravského mléka. Samozřejmě, že ji doporučujeme i vašim dětem.

Kategorie:

Polévky

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang