Nejlepší recept na skotská vejce

Hlavní jídlaMinutkySlané receptyUzeniny
skotske-vejce-recept

Znáte skotská vejce? Jedná se o lahodný pokrm plný bílkovin, který si připravíte velice snadno jen z několika málo ingrediencí, a na kterém si zaručeně pochutnáte.

Ingredience

  • Vejce (6 ks)
  • Hladká mouka (1 hrnek)
  • Drcené corn flakes (1 hrnek)
  • Klobáska dle chuti, nakrájená (3/4 hrnku)
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Hořčice

Příprava

Do hrnce vložte 4 vejce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Odstraňte z plotny, přiklopte, a nechte stát 3 minuty. Přemístěte vejce do studené vody a pod tekoucí ledovou vodou opatrně oloupejte. Vraťte oloupaná vejce zpět do nádoby se studenou vodou.

Do velké mísy nasypejte mouku, do jiné mísy nasypejte rozdrcené kukuřičné lupínky. Nakrájenou klobásku rozdělte na 4 stejně velké kupičky. Z jednotlivých kupiček následně vytvarujte placky, ve kterých obalíte uvařená vejce.

Zbylá dvě vejce smíchejte ve středně velké míse. Vejce s klobáskou nejprve obalte v mouce a následně v rozšlehaných vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích. Uložte na jeden den do chladničky.

Další den rozehřejte ve velké pánvi olej a opékejte vece po dobu zhruba 5 – 6 minut. Podávejte s hořčicí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang