pexels-mareefe-678412

Sloní uši jsou křupavé smažené placky se skořicí a cukrem.

Ingredience

  • 1 a ½ šálku mléka
  • ⅜ šálku ztuženého tuku
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce aktivního sušeného droždí
  • 4 šálky mouky
  • olej na smažení

Posypka

  • 6 lžic bílého cukru
  • 3 lžíce mleté skořice

Postup

  1. Připravte těsto: V malém hrnci na mírném ohni smíchejte mléko, tuk, cukr a sůl. Vařte a míchejte, dokud se tuk a cukr nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na vlažnou teplotu 43 °C.
  2. Do vychladlé směsi na těsto nasypte droždí a nechte ho odstát, dokud se nevytvoří pěna.
  3. Přeneste směs do velké mísy a vmíchejte mouku, abyste vytvořili těsto. Uhněťte hladké těsto, přikryjte je a nechte 30 minut kynout.
  4. Rozehřejte olej ve fritéze nebo velkém hrnci na 190 °C.
  5. Z těsta udělejte 5 cm velké kuličky a ty vyválejte na tenké pláty; smažte je v horkém oleji, dokud nezezlátnou, asi 1 až 2 minuty z každé strany. Osušte je na papírových utěrkách.
  6. V misce smíchejte cukr a skořici.
  7. Teplé placky směsí posypte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang